8 Inch Newton

De telescoop in MC-Observatory is een 8 inch Newton telescoop. Dit type telescoop is een reflector en maakt gebruikt van een  parabolische spiegel en vlakke vangspiegel om een virtueel brandpunt te krijgen.

Telescoop buis

De buis bestaat uit een sandwich met een onder en boven laag van koolstof, zo krijg je een erg sterke en lichte buis met een dikte van 7mm. De buis is gemaakt in Duitsland.

Spiegelcel

De hoofdspiegel rust in een 9-punts spiegelcel op maat gemaakt in Duitsland, ruim voldoende in verhouding met het gewicht van mijn telescoop spiegel. Er valt erg goed te collimeren met dit type.

Hoofdspiegel

Het gaat hier om een 8 inch hoofdspiegel die is bijgewerkt door Huygens Optics te Hilversum. De coating is aangebracht in Engeland bij Orion optics. Ik maak gebruik van een Hi-Lux coating met een reflectie van 97%.

Spider vanes

Deze is is samen met de vangspiegelhouder gemaakt van rvs en heb ik laten maken in Duitsland.

Vangspiegel

Deze is van Orion Optics en heeft een korte as van 63 mm, dit is vrij groot in combinatie met een 200 mm hoofdspiegel. Dit geeft namelijk een obstructie van 31.5%. Er is gekozen voor deze grootte omdat ik naast planeet fotografie ook aan deepsky fotografie wil doen.  Zo zorgt de grotere vangspiegel voor een groter 100% verlicht beeldveld op de chip van de camera.

Focusseer inrichting

Er wordt gebruikt gemaakt van een acu-2s orion optics focuser. De focuser is extra kort, deze keuze heb ik gemaakt omdat ik een zo'n compact mogelijk system wil gebruiken. Dit omdat het de grootte van de vangspiegel beinvloed.